Sebastiaan Klaver

Interim Manager

Sinds 2002 ben ik enthousiast en actief bezig met zakelijke softwaretoepassingen voornamelijk op het CRM domein. Met dit enthousiasme als basis acteer ik als interim IT Professional bij verschillende klanten.

Als interim IT Professional begeleid ik diverse organisaties bij de implementatie van CRM software. Daarbij kijk ik naar de business processen waarvoor CRM ingezet kan worden en maak ik de vertaalslag naar een slimme inrichting van de oplossing die aansluit bij de behoefte van zowel opdrachtgever als eindgebruiker. Hierbij is mijn uitgangspunt altijd om zoveel mogelijk gebruik te maken van beschikbare standaarden en duurzame oplossingen (in het kader van beheersbaarheid). 

Goed luisteren is daarbij essentieel. Zowel de korte termijn vraagstukken als de lange termijn strategie maken onderdeel uit van mijn adviezen als het gaat om het inrichten, implementeren, trainen en gebruiken van de CRM software als hulpmiddel. CRM moet leiden tot Rendement op IT. Dit uitgangspunt maakt dat ik altijd werk naar de meest optimale situatie voor de klant.

Sales, marketing en service, de domeinen van CRM hebben voor mij geen geheimen. Ik volg CRM trends op de voet via social media, beschikbare webinars en natuurlijk LinkedIN. Early adoption is voor mij essentieel om het onderscheid te kunnen maken voor klanten.