CONXYS

ConXys is ooit begonnen als toeleverancier van kabels en kabelproducten voor de connectiviteitsbranche. Ook vandaag de dag levert ze nog steeds de beste producten voor koper- en glasvezelkabel, geassembleerde kabels en complementaire connectiviteitsproducten. Connectiviteit begint met techniek. ConXys zet techniek in om voor de klant tijdwinst, installatiegemak, gebruiksgemak en kostenbesparingen te realiseren. Zij regelt connectivity voor operators, huizen en kantoren.

De Vraag

ConXys wilde de manier waarop zij werkte efficiënter maken zodat zij zich nog meer zou kunnen onderscheiden met haar klantenservice. De voorgenomen aanpassingen aan processen en werkwijzen betekende ook een aanzienlijke uitbreiding, optimalisatie en innovatie van haar IT-omgeving. Via een bestaande klant kwamen zij bij IT-Councelor terecht met het verzoek om haar te helpen bij het implementeren van een nieuw ERP-systeem en het realiseren van een stuk databeheer in de Cloud. Het ging hierbij zowel om alle inhoudelijke- als project managementwerkzaamheden.

De Oplossing

Wij zijn concreet aan de slag gegaan met het implementeren van het Exact ERP-systeem en het introduceren van nieuwe IT-zaken zoals Office365. Onze aanpak was erop gericht om de inrichting van het nieuwe ERP-systeem naadloos aan te laten sluiten bij de herziene interne processen, gericht op efficiency en kwaliteit van de dienstverlening. Ronald Limburg, IT Manager ConXys: “Binnen onze organisatie kan het nog wel eens hectisch zijn, maar de mensen van IT-Councelor hebben hier goed hun weg in kunnen vinden en waren graag geziene personen. Zij hebben alle aspecten van de Exact-implementatie uitvoerig uitgezocht en het hele systeem in korte tijd en naar volledige tevredenheid kunnen implementeren”.

Het succes van IT-applicaties en systemen hangt voor een groot deel af van de mate van en manier waarop mensen hiervan gebruik kunnen maken. Daarom nemen wij de mens als uitgangspunt bij alle projecten die wij begeleiden en gaan van daaruit kijken hoe de betrokkenen hun voordeel kunnen doen met de mogelijkheden van IT. Ook bij de introductie van Office365 was het heel belangrijk om de medewerkers goed te informeren en bij het project te betrekken. Ronald Limburg: “IT-Councelor had een goede klik met alle betrokken medewerkers, werkt snel en professioneel. Als ik ooit nog een keer een IT-vraag zou hebben, zijn zij de eerste die ik bel!”

Als strategisch IT-adviseur waren wij sparringpartner voor alle strategische en tactische onderwerpen. Samen met ConXys hebben wij diverse inhoudelijke verkenningen gedaan en ontwerpen gemaakt van mogelijke IT-toepassingen die een belangrijke bedrage zouden kunnen leveren aan de toekomstige ConXys IT-omgeving.

Het Resultaat

Onze tijdelijke invulling van strategische IT-rollen voor ConXys heeft naast adequaat projectmanagement met goede documentatie en bewaking van de voortgang geleid tot succesvolle selecties en implementaties. Doordat we veel aandacht hebben besteed aan het begeleiden van de medewerkers, waren zij niet alleen goed voorbereid op de introductie van de nieuwe systemen en processen, maar konden zij de nieuwe functionaliteit en werkwijzen zodanig in de praktijk toepassen dat hun eigen functioneren erdoor werd verbeterd. Zij hebben nu bijvoorbeeld direct inzicht in voorraadstanden en uitgaande bestellingen, waardoor ze in dezelfde tijd veel grotere aantallen activiteiten af kunnen handelen en de klanten gerichter te woord kunnen staan.

ConXys Over IT-Councelor

“De aanpak van IT-Councelor is persoonlijk, snel en adequaat. Als ik ooit nog een IT-vraag heb, zijn zij de eerste die ik bel”

“Bij het vinden van een goede IT-partner is wederzijds vertrouwen en het hebben van een klik heel belangrijk. Bij IT-Councelor is dat het geval. Zij hebben mede daardoor Exact ERP en Office365 snel en naar volle tevredenheid van alle betrokkenen bij ons geïmplementeerd”