Elbert Smit

Senior IT Professional

Informatie is al lang niet meer weg te denken als grondstof in de bedrijfsvoering. Maar de toenemende complexiteit maakt het vaak niet eenvoudig om de juiste informatie te verzamelen en goed te interpreteren. Vanuit mijn deskundigheid, betrokkenheid en natuurlijke nieuwsgierigheid help ik klanten graag bij het professionaliseren van de informatiestromen binnen de organisatie, zodat ze optimaal bijdragen aan het bedrijfsresultaat.

Als Lean Six Sigma Black Belt heb ik alle bagage die nodig is om processen en informatiestromen te beschrijven en in de juiste context te plaatsen. Ik beheers diverse tools die ik kan inzetten voor het modelleren van werkprocessen in samenhang met de informatievoorziening, o.a. Business Process Model and Notation (BPMN) en Archimate. Ook heb ik ruime ervaring met het analyseren van gegevens ten behoeve van kwaliteitsbewaking, verantwoording en het inrichten van dashboards en rapportages.

Ik doorzie snel de complexiteit van systemen, maar durf tegelijkertijd de oplossing simpel en praktisch te houden. Door mijn werkervaring als ontwikkelaar en adviseur ben ik een prima sparringpartner voor bestuurders, leidinggevenden, technici en gebruikers en weet ik mensen te verbinden.